info o ww zaczerpnięte z internetu
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum info o ww zaczerpnięte z internetu Strona Główna
->
Słodkości
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
NIE
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
program żywieniowy WW informacje
----------------
propozycje ??
Pytania na temat ww
Podstawowe informacje o naszym trybie życia :)
6 fit formulek ktore nalezy przestrzegac
PUNKTACJA
POWER PLAN
Jadłospisy
artykuły o ww znalezione w necie
ciekawe miejsca w sieci
Porady,rady i różności
PRZEPISY do diety WW
----------------
Śniadania
Dania obiadowe
Zupy
Sałatki i surówki
przekąski
Słodkości
Napoje
Z różnych stron internetowych
przepisy po angielsku i niemiecku
Dieta South Beach - Dieta plaż południa
----------------
o diecie south beach SB
przepisy do 1 FAZY
przepisy do 2 FAZY
przepisy do 3 FAZY
Jadłospisy ....
pytania ?? nowinki ??
Zdrowie i Uroda
----------------
ćwiczenia :)
Uroda :)
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Agnieszka
Wysłany: Sob 13:21, 07 Lip 2007
Temat postu: Przepisik Ja Ba na arbuza na upalne dni
Kupić całego, dojrzałego arbuza, przekroić na pół ale nie tak jak w sklepie kroją tylko odwrotnie,
do arbuza nalać czerwone wino / może być słodkie, półsłodkie, wytrawne - nalać tyle, ile arbuz wchłonie i zamrozić.
Podawać w upalny dzień, do wyjadania łyżkami.
Można zrobić wersję "hard" z wódką....
Szalija
Wysłany: Pią 19:15, 06 Lip 2007
Temat postu: Sorbet cytrynowy
Sorbet cytrynowy - całość 0 - 17,5P
1 łyżka żelatyny
1,5 szkl. zimnej wody
0,5 szkl. wrzącej wody
1 szkl. cukru - 17,5P lub słodzik
po 1 szkl. soku z cytryny, pomarańczy, grapefruita lub limonki
Może być też mieszanka tych soków
W rondelku zalać żelatynę pół szklanki zimnej wody. Odstawić na 10 minut. Dodać wrzącą wodę, podgrzewać mieszając na małym ogniu aż żelatyna się rozpuści.
Dodać cukier, podgrzewać nie dopuszczając do zagotowania i mieszać aż cukier się rozpuści. Zdjąć z ognia.
Wlać resztę zimnej wody i soki. Schłodzić w lodówce. Przelać do pojemnika do zamrażania i mrozić 2-3 godz. aż zacznie twardnieć.
Szalija
Wysłany: Pią 19:09, 06 Lip 2007
Temat postu: Sorbet z szampana
Sorbet z szampana - całość 5-16,5P
2/3 szkl. cukru lub słodzik (11,5P)
1/2 szkl. wody
1/2 szkl. soku pomarańczowego
1,25 szkl. szampana wytrawnego lub wina musującego (4,5P)
1 białko lekko ubite (0,5P)
winogrona do ozdoby
W rondelku połączyć cukier i wodę, podgrzewać aż cukier się rozpuści. Nie zagotować. Schłodzić w lodówce. Dodać sok pomarańczowy, szampan. Wmieszać białko.
Przelać do pojemnika do zamrażania, mrozić 2 godziny, aż nabierze mazistej konsystencji. Ubijać mikserem na gładką masę. Ponownie mrozić 5-6 godz.
Przybrać winogronami.
Szalija
Wysłany: Pią 18:58, 06 Lip 2007
Temat postu: Sorbet jaśminowy
Sorbet jaśminowy - całość od 0,5 do 13,5 P
2 szklanki mocnej jaśminowej herbaty
3/4 szklanki czystego lodowego cukru (13P) lub słodzik
1 łyżka świeżych posiekanych liści mięty
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki soku z pomarańczy
1 białko
Herbatę przecedzić do dzbanka z cukrem i miętą. Mieszać aż cukier się rozpuści. Wlać soki owocowe, ostudzić.
Przecedzić do foremki, zamrażać 2 godziny.
Ubijać mikserem do gładkości. Ponownie zamrażać 1 godzinę.
Ubić białka na luźną pianę. Delikatnie wymieszać z sorbetem. Zamrażać do stwardnienia.
Przybrać wiórkami ze skórki pomarańczy.
W taki sam sposób można przygotować lody z innych herbat
np: rumiankowej, miętowej, ziołowej itp.
Szalija
Wysłany: Pią 18:40, 06 Lip 2007
Temat postu: Lody light
Sorbet z jeżyn i malin (całość 1-27P)
6 szklanek jeżyn lub czarnych porzeczek (świeżych lub mrożonych)
2 szklanki malin (jw)
2 szklanki wody
1,5 szkl. cukru (można zastąpić słodzikiem) - 26P (słodzik -0P)
1-2 łyżki soku z cytryny
2 białka - 1P
skórka z limonki
Do dużego rondla wlać połowę wody, wrzucić owoce. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień. Gotować na małym ogniu 2 min. aż z owoców zrobi się papka. Zmiksować. Przecier wlać do rondla. Wlać resztę wody, oddać cukier (słodzik) i sok z cytryny. Podgrzewać mieszając na małym ogniu aż cukier się rozpuści. Wystudzić. Przelać do foremki i zamrażać aż nabierze mazistej konsystencji. Elektryczną trzepaczką ubić białka na sztywną pianę. Wmieszać pianę do przecieru. Ponownie mrozić od czasu do czasu mieszając.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin