info o ww zaczerpnięte z internetu
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum info o ww zaczerpnięte z internetu Strona Główna
->
Słodkości
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
NIE
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
program żywieniowy WW informacje
----------------
propozycje ??
Pytania na temat ww
Podstawowe informacje o naszym trybie życia :)
6 fit formulek ktore nalezy przestrzegac
PUNKTACJA
POWER PLAN
Jadłospisy
artykuły o ww znalezione w necie
ciekawe miejsca w sieci
Porady,rady i różności
PRZEPISY do diety WW
----------------
Śniadania
Dania obiadowe
Zupy
Sałatki i surówki
przekąski
Słodkości
Napoje
Z różnych stron internetowych
przepisy po angielsku i niemiecku
Dieta South Beach - Dieta plaż południa
----------------
o diecie south beach SB
przepisy do 1 FAZY
przepisy do 2 FAZY
przepisy do 3 FAZY
Jadłospisy ....
pytania ?? nowinki ??
Zdrowie i Uroda
----------------
ćwiczenia :)
Uroda :)
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Agnieszka
Wysłany: Wto 8:47, 10 Lip 2007
Temat postu: ciasta za 1,5 punkta na porcję
Przepis na biszkopt, śr. 24cm, na 16 porcji
porcja 1,5 punkta
Składniki:
4 czubate łyżki mąki (80g) ->{3łyżki-1pkt, dlatego ze czubate liczę 2pkt}
4 czubate łyżki mąki ziemniaczanej (80g)->jw
4 jajka->8pkt
8 czubatych łyżek cukru (150g)->100g =kcal 405=6,75pkt; 150g =10pkt
1 torebka cukru waniliowego -> 100g=398kcal, torebka 15g = 1pkt
2 łyżeczki proszku do pieczenia ->100g=51kcal, 2łyżeczki=mała torebka 15g = 0pkt
Razem 23pkt
Przygotowanie:
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Podczas ubijania wsypywać stopniowo cukier i cukier waniliowy. Dodać żółtka, przesiać mąkę z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Wymieszać wszystkie składniki. Tortownicę o średnicy 24 cm nasmarować tłuszczem, dno wyłożyć pergaminem (ja zamiast pergaminu, opruszam blache odrobiną mąki). Wlać ciasto do formy, wsunąć do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piec 30 minut w temperaturze 175 st C. Upieczony biszkopt wyjąć z formy i odłożyć do przestygnięcia.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin