Autor Wiadomość
Agnieszka
PostWysłany: Wto 7:33, 10 Lip 2007    Temat postu:

Sałatka brokułowa:

1/2 brokułów
duże jabłko
cebula
łyżka natki z pietruszki
łyżka soku z cytryny
szczypta soli

Ugotowac brokuły i zetrzeć je na tarce(grubszej), jabłko pokroić w kostę, natkę
posiekać, doprawić solą i sokiem z cytryny. Odstawić na godzinę Smile
Agnieszka
PostWysłany: Wto 7:32, 10 Lip 2007    Temat postu:

Talerz warzyw z dipem-0,5p
==========================
1/2 strączka papryki, łyżka szczypioru(koperku), 75g odtł. jogurtu, chrzan, sól, pieprz, warzywa np. seler, marchew, ogórek.
Dip przygotować z pokrojonej w kostkę papryki, koperku, jogurtu i przypraw, do tego pałeczki z warzyw.
Agnieszka
PostWysłany: Śro 6:16, 25 Paź 2006    Temat postu: sałatki od 0 pkt, 0,5 pkt - 1 punkt

Kolorowa sałatka z patisona



________________________________________
1 porcja – 0,5 PUNKTU™


Składniki na 4 porcje: 2 małe patisony, 4 marchewki, 1 pęczek dymki, 400 g
pomidorów, 250 g pieczarek, kilka listków sałaty lodowej, 250 g chudego
jogurtu, 2 łyżeczki soku z cytryny, 1 łyżeczka musztardy, sól, pieprz, cukier


Sposób przygotowania: patisony obrać i przekroić w drobną kostkę. Marchewkę
pokroić
w plasterki, cebulę w krążki, a pomidory i pieczarki na ćwiartki. Sałatę
poszarpać w małe kawałki. Jogurt wymieszać z sokiem z cytryny, musztardą i
cukrem. Dodać posiekaną dymkę oraz przyprawy. Liście rozłożyć na talerzu,
położyć warzywa. Sałatkę polać przygotowanym sosem jogurtowym. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group