Autor Wiadomość
Szalija
PostWysłany: Śro 11:08, 01 Sie 2007    Temat postu: Koperkowa

Spory peczek koperku lub 2
smietanka delikatna (Creme Fine do zup - łyżka ma 0,5P)
włoszczyzna
przyprawy

Ugotowac delikatny wywar - moze byc na skrzydelku jak w Marchwiance razem z wloszczyzna. Ja wloszczyzne zawsze zcieram na grubych oczkach.
POsiekac koperek. Wrzucic do wywaru zostawiajac troche najdrobniejszego.
Doprawic do smaku. Dodac 2 łyżki smietanki. Przed podaniem wsypac pozostały koperek. Mozna dodac ziemniaczki.

Za wywar na skrzydelku licze 1P jesli nie jem mieska.
Za Creme fine 2Łyzki - 1P
Razem cala zupka ma 2punkty a jest 4-6 porcji

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group