Autor Wiadomość
Szalija
PostWysłany: Śro 11:11, 01 Sie 2007    Temat postu: Ogórkowa

kawalek kości wieprzowej
ziemniaczki
ogorki kiszone 4 szt.
wloszczyzna
sok z ogorkow
koperek
Creme fine do zup

Gotuje wywar na kosci z przyprawami
Wyciagam kosc i wrzucam starta wloszczyzne i pokrojone 2-3 ziemniaczki.
Jak ziemniaki sie ugotuja wrzucam starte ogorki, wlewam kwas z ogorkow. Jak sie troche pogotuje wrzucam lyzke lub 2 cremefine i sporo koperku. Doprawiam

Punkty:
wywar na kosci 05-1 P w zaleznosci od kosci i jej tlustosci
creme fine 0,5P za kazda lyzke
ziemniaki 1P za kazdy ziemniak
Razem 2-5 - okolo 6 porcji

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group