Autor Wiadomość
Szalija
PostWysłany: Śro 11:19, 01 Sie 2007    Temat postu: Por kremowy

Wloszczyzna
kilka jasnych porow
kawalek bulki
cebula
groszek ptysiowy lub co tosty jak ktos lubi

Ugotowac wloszczyzne w malej ilosci wody. Mozna dodac kostke lub zrobic wywar na skrzydelku.
Namoczyc buleczke. Wrzucic posiekane w krazki i lekko podduszone z cebulka i pokruszona bulka pory.
Zmiksowac. Doprawic.

Mozna dodac smietanke
Podawac z chrupkim dodatkiem: groszek ptysiowy, opieczone kostki z chleba.
Wersja na wywarze warzywnym ma 0P
Za wywar ze skrzydelka 1P
pozostale w zaleznosci od dodania:
Creme Fine 0,5P za lyzke
kroka tostowego chleba 0,5P

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group