Forum info o ww zaczerpnięte z internetu Strona Główna info o ww zaczerpnięte z internetu

 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

MIĘSA I KIEŁBASY

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum info o ww zaczerpnięte z internetu Strona Główna -> PUNKTACJA
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
becik22




Dołączył: 24 Paź 2006
Posty: 40
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 19:27, 24 Paź 2006    Temat postu: MIĘSA I KIEŁBASY

Befsztyk amerykański 25g 1
Befsztyk niemiecki 25g 0,5
Boczek 100g 14,5
Cielęcina chuda, surowa 125g 2
Dziczyzna chuda 125g surowej/100 gotowanej 3
Filet jagnięcy, surowy 125g 3
Frykadelki 100g 6
Galareta wieprzowa 25g 1
Galaretka cielęca 50g 0,5
Galaretka wołowa 25g 0,5
Kabanosy 25g 3
Karkówka wieprzowa 150g 7
Kaszanka 1 szt. 250g 7,5
Kiełbasa biała 60g 4,5
Kiełbasa frankfurcka 100g 6
Kiełbasa husarska 25g 3
Kiełbasa krakowska 25g 1
Kiełbasa myśliwska 20g 1
Kiełbasa myśliwska sucha 25g 2
Kiełbasa niskokaloryczna 20g 1
Kiełbasa parzona 20g 1
Kiełbasa serdelowa wieprzowa 25g 2
Kiełbasa sucha 100g 8
Kiełbasa szynkowa 20g 1,5
Kiełbasa wieprzowa smażona 150g 12
Kiełbaski frankfurckie 50g 3,5
Kiełbaski niskokaloryczne 50g 4
Kiełbaski w puszce 100g 8,5
Kiełbaski wiedeńskie 70g 6
Klopsiki 40g 3
Konserw turystyczna 25g 1,5
Konserwa gulasz wieprzowo-wołowy 100g 5
Konserwa mielonka wieprzowa 25g 3
Konserwa szybka mielona 25g 2
Konserwa wieprzowa w sosie własnym 100g 5
Konserwa wołowa w sosie własnym 100g 3
Kotlet cielęcy panierowany 100g 9,5
Kotlet jagnięcy, surowy 80g 4
Kotlet mielony 100g 7
Kotlet pożarski smażony 100g 8
Kotlet schabowy panierowany 100g 8
Kotlet wieprzowy, surowego 150g 4
Mięso siekane wieprzowe, surowe 30g 2
Mięso siekane, surowe 30g 2
Mięso śniadaniowe 25g 2
Mięso wieprzowe chude, surowe 150g 2
Mięso wieprzowe tłuste, surowe 125g 6
Mięso wołowe tłuste, surowe 25g 4,5
Mięso wołowe wędzone 50g 1
Mięso wołowe wędzone, surowe 125g 3
Parówka berlinka 1 szt. 3
Parówki 115g 8,5
Pasztetowa cielęca 15g 1,5
Pasztetowa cielęca niskokaloryczna 15g 1
Pieczeń rzymska 25g 1,5
Rolada wołowa, surowa 160g 4
Salami 20g 2
Schab 125g 4
Smażona kiełbasa cielęca 150g 11
Stek wołowy, surowy 140g 4,5
Sznycel wieprzowy panierowany 150g 7,5
Sznycel wieprzowy, surowy 150g 3
Szpek śniadaniowy 25g 4,5
Szynka gotowana 40g 1
Szynka surowa 20g 0,5
Szynka z łososia 20g 0,5
Tatar, surowego 30g 0,5
Wątróbka 100g 8
Wędlina wieprzowa pieczona 15g 0,5
wędlina gulasz angielski 100 g --- 3 punkty
parówki 10g maja 1pkt


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kate
Gość






PostWysłany: Śro 8:07, 25 Paź 2006    Temat postu:

WĘDLINY
Baleron gotowany - (100g)-6 pkt
Baranina Łopatka pieczona - (100g)-9pkt
Boczek faszerowany - (100g)-13,5pkt
Boczek wędzony - (100g)-13,5 pkt
Boczek wieprzowy - (100g)-14,5 pkt
Cielęcina pieczeń cielęca - (100g)-5 pkt
Hamburgery - (100g)-4 pkt
Kabanosy - (100g)-8 pkt
Kabanosy średnio 100 g 332 25,4 ---- 8,5 pkt
Kabanosy średnio 50 g 332 25,4 ----- 4 pkt
Kabanosy z kurczaka - (100g)-6 pkt
Kaszanka z kurczaka - (100g)-4,5 pkt
Kiełbasa biała drobiowa - (100g)-4,5 pkt
Kiełbasa biała parzona - (100g)-6,5 pkt
Kiełbasa husarska - (100g)-5,5 pkt
Kiełbasa jałowcowa z kurczaka - (100g)-5,5 pkt
Kiełbasa knyszyńska - (100g)-6 pkt
Kiełbasa krakowska parzona - (100g)-4 pkt
Kiełbasa krakowska sucha - (100g)-8 pkt
Kiełbasa litewska - (100g)-7,5 pkt
Kiełbasa mazurska z indyka - (100g)-3 pkt
Kiełbasa metka - (100g)-10,5 pkt
Kiełbasa mortadela -(100g)-5 pkt
Kiełbasa myśliwska sucha -(100g)-7 pkt
Kiełbasa parówkowa - (100g)-8,5 pkt
Kiełbasa podlaska z kurczaka - (100g)-5,5 pkt
Kiełbasa podsuszana z kurczaka -(100g)-5 pkt
Kiełbasa podwawelska - (100g)-6 pkt
Kiełbasa starowiejska - (100g)-6 pkt
Kiełbasa szynkowa z indyka - (100g)-1,5 pkt
Kiełbasa szynkowa z kurczaka -(100g)-3,4 pkt
Kiełbasa śląska - (100g)-5,5 pkt
Kiełbasa toruńska - (100g)-6,5 pkt
Kiełbasa zwyczajna - (100g)-5 pkt
Kiełbasa żywiecka - (100g)-8 pkt
Kiszka kaszana jęczmienna - (100g)-4,5 pkt
Kiszka krwista -(100g)-10,5 pkt
Kiszka pasztetowa - (100g)-10 pkt
Mielonka - (100g)-4 pkt
Parówki drobiowe - (100g)-7 pkt
Parówki morlinki - (100g)-6 pkt
Parówki popularne - (100g)-10 pkt
Pasztet mięsny -(100g)-8 pkt
Pasztet pieczony -(100g)-10 pkt
Pasztet podlaski z kurczaka - (100g)-6 pkt
Pasztet z mięsa mieszanego - (100g)-9,5 pkt
Pasztetowa drobiowa - (100g)-7 pkt
Pieczeń cielęca-(100g)-6,5 pkt
Pieczeń rzymska - (100g)-6 pkt
Pieczeń węgierska - (100g)-13,5 pkt
Polędwica - (100g)-2,5 pkt
Polędwica sopocka - (100g)-4 pkt
Polędwica wołowa pieczona - (100g)-3,5 pkt
Polędwica z indyka - (100g)-2,5 pkt
Polędwica z piersi kurczaka - (100g)-2 pkt
Rolada warszawska - (100g)-7,5 pkt
Salami - (100g)-8 pkt
Salceson czarny - (100g)-9 pkt
Salceson włoski - (100g)-8,5 pkt
Schab pieczony po warszawsku - (100g)-5 pkt
Szynka cielęca-(100g)-8 pkt
Szynka konserwowa - (100g)-2,5 pkt
Szynka wiejska - (100g)-6,5 pkt
Szynka wieprzowa gotowana - (100g)-6 pkt
Szynka wołowa gotowana - (100g)-2 pkt
Szynka z indyka - (100g)-1,5 pkt
Szynka z kurczaka - (100g)-2,5 pkt
Szynkówka wieprzowa - (100g)-4,5 pkt
Kiełbasa serdelowa wieprzowa 25g 2
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość







PostWysłany: Śro 8:08, 25 Paź 2006    Temat postu:

mięso wieprzowe, tłuste, 125g surowego 6p
mięso wieprzowe, chude, 150g surowego 2p
mięso wieprzowe siekane 1 łyżka 30g 2p
schab, 125g, 4p
kotlet wieprzowy(bez wyszczególnienia jaki to czy schabowy czy mielony czy zraz) 150g surowego 4p
karkówka wieprzowa 150g 7p
klopsik 1szt. 40g 3p
sznycel wieprzowy 150g 3p
tatar 1 łyżka 30g surowego 0,5p

mięso z dodatkami:
koltet schabowy panierowany 100g 8p
kotlet mielony 100g 7p
-mieso mielone z kurczaka(100g)-3,5 pkt
-mieso mielone z indyka(100g)-3 pkt
-mieso mielone wieprzowe (100g)-6,5 pkt
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Agnieszka
Administrator



Dołączył: 24 Paź 2006
Posty: 403
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 19:31, 26 Paź 2006    Temat postu:

Mieso
Wieprzowina chuda 120g 3 p
Wieprzowina tlusta 125g 6 p
Sznycelwieprz/gotowy do zjedzenia/ 150g 7,5p
Poledwica wieprz./surowa/ 100g 2 p
Klopsy gotowane 1 szt./35g/ 2,5 p
Kotlet mielony 130g 9 p
Bitki wolowe 100g 2 p
Mieso wolowe surowe 100g 2,5 p
Mieso wolowe niesurowe 100g 3 p
Watroba saute 80g 4,5 p
Kurczak-piers/bez skory/125g 2,5 p
Kurczak-udko/ze skora/ 100g 5 p
Kurczak-udko/bez skory/ 100g 2,5 p
Kurczak-skrzydelko 1 szt. 2 p
Kurczak-zoladki 100g 2,5 p
Indyk-piers/bez skory/ 100g 2 p


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Agnieszka
Administrator



Dołączył: 24 Paź 2006
Posty: 403
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 20:11, 17 Lut 2007    Temat postu:

flaki wolowe 250g=5 pkt

flaki po warszawsku 250g=11,5 pkt

100g kabanosow z indyka ma 6 pkt

Drób 100g 2P
Kurczak pierś 100g 2P
2 udka kurczaka wędzone każde po 100g -bez skóry =4P. ze skórą =6P
wołowina stek chudy 1szt. 7P
2 plasterki wędliny drobiowej 0,5P
filet z indyka 100g 2P
polędwica sopocka 100g 4P
kiełbasa śląska 100g 5P
kiełbasa podwawelska 100g 6P

Gołąbki z mięsem i ryżem średnio 100 g -kcal 135 -tł 5,9 -------- 3 punkty


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Agnieszka dnia Wto 14:04, 01 Maj 2007, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Agnieszka
Administrator



Dołączył: 24 Paź 2006
Posty: 403
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 14:02, 01 Maj 2007    Temat postu:

Gulasz wieprzowy porcja 100g ----- 7 pkt
Gulasz angielski puszka 300 g ---- 26,4 (300G)
Gulasz węgierski porcja 200 g --- 19,2 (200G)
Gulasz z indyka średnia porcja 250 g --- 21 PKT (250 G)
Gulasz z wołowiny średnia porcja 150 g 4 ---7,7 (150 G)
Gulasz wieprzowy w sosie węgierskim słoik 500 g ---125,5 (500G)
Gulasz wieprzowy w sosie węgierskim 100 GRAM 25,1
Gulasz wołowy w sosie węgierskim słoik 500 g --- 71 PKT (500 G )
Gulasz wołowy w sosie węgierskim słoik W 100 G 14,2 PKT


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum info o ww zaczerpnięte z internetu Strona Główna -> PUNKTACJA Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin