Szalija
Dołączył: 05 Lut 2007
Posty: 20
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 11:08, 01 Sie 2007 Temat postu: Koperkowa |
|
|
Spory peczek koperku lub 2
smietanka delikatna (Creme Fine do zup - łyżka ma 0,5P)
włoszczyzna
przyprawy
Ugotowac delikatny wywar - moze byc na skrzydelku jak w Marchwiance razem z wloszczyzna. Ja wloszczyzne zawsze zcieram na grubych oczkach.
POsiekac koperek. Wrzucic do wywaru zostawiajac troche najdrobniejszego.
Doprawic do smaku. Dodac 2 łyżki smietanki. Przed podaniem wsypac pozostały koperek. Mozna dodac ziemniaczki.
Za wywar na skrzydelku licze 1P jesli nie jem mieska.
Za Creme fine 2Łyzki - 1P
Razem cala zupka ma 2punkty a jest 4-6 porcji
Post został pochwalony 0 razy
|
|