kate
Gość
|
Wysłany: Śro 8:27, 25 Paź 2006 Temat postu: BIAŁKA |
|
|
BIAŁKA
"Spozywajmy w duzej ilosci produkty bogate w bialko(rosliny straczkowe,produkty zbozowe,jaja,ryby,drod,nabial),zawieraja one aminokwasy niezbedne dla naszego organizmu.Dieta bogata w proteiny podnosi poziom glukagonu-hormonuspalajacego tluszcz.Organizm,ktory potrzebuje wiecej energii,aby spalic bialko,siega po zapasy tluszczu,a tym samym przyspiesza przemiane materii.Spalanie tkanki tłuszczowej wspomagaja rowniez niektore produkty niebialkowe(owoce papai,ananas,pomidory,brokuly)
Produkty bialkowe:wolowina,cielecina chuda,twarog chudy,tunczyk,losos,jaja,drob,fasola i inne rosliny strakowe,migdaly,nasiona slonecznika,sezamu,jogurt,kefir,maslanka,cebula,czosnek,soja "
|
|