Forum info o ww zaczerpnięte z internetu Strona Główna info o ww zaczerpnięte z internetu

 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

ciekawe przepisy, punkty do wyliczenia !!!!!!!!!

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum info o ww zaczerpnięte z internetu Strona Główna -> Sałatki i surówki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Agnieszka
Administrator



Dołączył: 24 Paź 2006
Posty: 403
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 12:44, 25 Lip 2007    Temat postu: ciekawe przepisy, punkty do wyliczenia !!!!!!!!!

Składniki (na 4 porcje):
400 g młodej cukinii
100 gram orzechów włoskich
2 ząbki czosnku
0,5 łyżki miodu
2 łyżki soku z cytryny
150 ml jogurtu naturalnego
4 łyżki oliwy
koperek (w oryginale pęczek - imho za dużo)
sól, pieprz, mielona papryka

Wykonanie:
1. Cukinię umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce warzywnej. Czosnek, koperek i
orzechy drobno posiekać.
2. Delikatnie przesmażyć cukinię z czosnkiem na dwóch łyżkach oliwy.
3. Dodać orzechy i koperek do cukinii.
4. Z jogurtu, miodu, soku z cytryny i pozostałej oliwy zrobić sos. Polać nim
sałatkę i wymieszać. Doprawić do smaku.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Agnieszka
Administrator



Dołączył: 24 Paź 2006
Posty: 403
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 12:45, 25 Lip 2007    Temat postu:

FASOLKA SZPARAGOWA W CURRY
800 g fasolki
100 ml bulionu warzywnego
3 łyżki masła
1 cebula
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka curry
1 papryczka chili (ja daję suszone)
1 łyżeczka musztardy francuskiej
natka pietruszki
sól, pieprz

Fasolkę ugotować (ale nie rozgotować, bo będzie jeszcze podgrzewana w sosie!),
odcedzić.
Pokrojoną cebulę zrumienić na maśle, dodać posiekany czosnek i papryczkę chili,
curry i musztardę. Smażyć ok. 1 minuty i wlać podgrzany bulion.
Gdy sos się zagotuje, włożyć fasolkę i gotować go, aż odparuje.
Dodać natkę, doprawić solą i pieprzem.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum info o ww zaczerpnięte z internetu Strona Główna -> Sałatki i surówki Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin