Forum info o ww zaczerpnięte z internetu Strona Główna info o ww zaczerpnięte z internetu

 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Przepisy z kafaterii

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum info o ww zaczerpnięte z internetu Strona Główna -> Z różnych stron internetowych
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Agnieszka
Administrator



Dołączył: 24 Paź 2006
Posty: 403
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 21:22, 11 Mar 2007    Temat postu: Przepisy z kafaterii

Podsmażamy na łyżce lub dwóch oliwy piersi z kurczaka skropione maggi (tą oryginalną -ma inny smak), gdy się podsmażą wrzucamy do tego mnóstwo poszatkowanej kapusty pekińskiej (skrapiamy na patelni maggi) i te warzywa (poszatkowane) które akurat mamy (np. cebula, marchewka, papryka, por, seler naciowy lub korzeniowy). I to dusimy pod przykryciem aż warzywa zmiękną. Doprawiamy czym lubimy (np. pieprz, zioła prowansalskie) Odkrywamy i czekamy aż warzywa odparują dalej się dusząc na ogniki i danie gotowe. Dla nas pycha

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Agnieszka
Administrator



Dołączył: 24 Paź 2006
Posty: 403
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 21:32, 11 Mar 2007    Temat postu: zupki to skarb głodnych ww

Zaprzęgłam do roboty HORTEX, mrożone zupy Królewską, grzybową, pieczarkową, wiosenną i jesienną.
Do 1 paczki którejś z tych pierwszych trzech dodaję 1 duży lub 2 mniejsze pokrojone drobno ziemniaki, sól, pieprz / można kostkę rosołową , wody tyle by zupa była gęsta, gotuję 10-12 minut i taką porcję zjadam na 2-3 razy w ciągu dnia, często nawet kończę dopiero drugiego dnia. Za taką zupę liczę sobie tylko jeden raz 2 punkty za ziemniaki.


Wersja druga - zupa wiosenna lub jesienna, zalewam taką porcję litrem warzywnego soku z fortuny i gotuję, zjadam jak tylko jestem głodna i tyle by się najeść, ta zupa ma 0 punktów zawsze.

W każdym przypadku zupy te traktuję jak porcje warzyw.


Acha, zupki można uzupełnić kilkoma różyczkami brokułów, ale żadnych śmietanek i zasmażek


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Agnieszka
Administrator



Dołączył: 24 Paź 2006
Posty: 403
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 10:52, 01 Kwi 2007    Temat postu: Słupki ogórkowe nadziewane twarogiem*

Surowe zielone ogórki obrać cieniutko ze skórki, odciąć końce, przekrajać w poprzek na słupki wysokości ok 5 cm. Z jednej strony ostrożnie wydrążyć ze środka (nie do końca) pestki i trochę miąższu (pozostaje taki garnuszek z ogórka) - liczymy po jednym na osobę.
Twaróg wymieszać ze śmietaną lub jogurtem, siekanym szczypiorkiem, ew. startą rzodkiewką, solą, pieprzem, można dodać miąższ z avokado rozgnieciony widelcem - ma ładny zielony kolor.
Słupki ogórkowe ustawić na listkach zielonej sałaty, napełniać łyżeczką twarogiem (z czubem - zrobić jakby odcięty zaokrąglony koniec. Można udekorować plasterkami rzodkiewki, papryki, ...smacznego


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Agnieszka
Administrator



Dołączył: 24 Paź 2006
Posty: 403
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 14:18, 01 Kwi 2007    Temat postu:

MOC BŁONNIKA

150g chudego jogurtu 1P
1 łyżka stołowa otrębów pszennych 0,5P
1 lyzeczka siemienia lnianego 0,5P
1 starta gruszka 0P



Błonnik ma pozytywny wpływ na poziom cholesterolu i cukru we krwi oraz zmniejsza ryzyko chorób jelit Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Agnieszka
Administrator



Dołączył: 24 Paź 2006
Posty: 403
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 9:11, 02 Kwi 2007    Temat postu:

piersi z kurczaka w porach - przepis Evelak

piersi z kurczaka (te podwójne
• ok. 4-5 porów
• majonez
• przyprawy do kurczaka (jakie kto lubi)
1. Piersi kroimy w średniej wielkości kawałki (Proponuje na 4 części każdą), przyprawiamy.
2. Na dnie naczynia żaroodpornego układamy ciasno pokrojone w grube plastry pory.
3. Na porach układamy bardzo blisko siebie kawałki kurczaka.
4. Z wierzchu smarujemy całość majonezem tak by nic nie wystawało i wstawiamy do piekarnika na 45-60 minut w temperaturze 180o Gdy się zrumieni możemy stawiać na stół.

Mięsko jest mięciutkie, kruche i bardzo smaczne. Porcja wychodzi dosyć duza (na około 6 osób) wiec można zmniejszyć składniki o połowę jeśli nie potrzebujemy aż tyle
Smacznego


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Agnieszka
Administrator



Dołączył: 24 Paź 2006
Posty: 403
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 15:10, 21 Maj 2007    Temat postu: zupka Szaliji

zupa owocowaz wisni.

wiśnie gotujesz ze skorka cytryny kawałkiem cynamonu i goździkami. Dosładzasz jak lubisz.
Możesz dodać śmietankę lub kleksa z jogurtu podajesz z drobnym makaronem lub biszkopcikami. Mozna tez upiec swiderki z ciasta francuskiego.

polecam

Super pachnie i smakuje
Oczywiście wiśnie bez pestek Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum info o ww zaczerpnięte z internetu Strona Główna -> Z różnych stron internetowych Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin